De zin van Kunst in de Zilk, Noordwijkerhout en Noordwijk

Kunst in de etalage brengt kunst dichterbij de mensen. Door de corona maatregelen waren ateliers gesloten waardoor kunstenaars nog nauwelijks werk konden verkopen. Een idee werd geboren; 'Als de mensen niet naar de kunst komen, komt de kunst naar de mensen'. Kunstwerken achter ramen van winkels en openbare gebouwen, zodat langslopend publiek toch kan genieten van het kunstaanbod in de gemeente Noordwijk. Maar niet alleen kijken, ook kopen! Bij elk kunstwerk verspreid over de gehele gemeente, staat een QR code. Door deze te scannen zie je direct dat kunstwerk en kun je hierop een bod uitbrengen. Zo steun je rechtstreeks de kunstenaar en heeft u een mooi kunstwerk in huis. Op zaterdag 6 november is dit initiatief van start gegaan met negen werken van negen verschillende kunstenaars in de bibliotheek Noordwijkerhout. Na deze start worden de komende weken op tientallen plaatsen in Noordwijk kunstwerken geplaatst en zal deze expositie zich als een olievlek uitspreiden over onze gemeente.

Op onderstaande foto, gemaakt door Richard van Egmond, onthullen de initiatiefnemers, kunstenaars en wethouder Ter Hark het spandoek als start van deze unieke expositie.

Het bestuur bestaat uit:
Nick Duindam, voorzitter
Marlou Scholtes, secretaris
Thomas Steenvoorden, communicatie

Deelnemers

Onderstaande kunstenaars doen mee met '. Klik op de naam van de kunstenaar en zie met welke werken deze meedoet. Benieuwd waar het kunstwerk in de etalage te zien is, kijk dan op deze interactieve kaart.