De zin van Kunst in de Zilk, Noordwijkerhout en Noordwijk

Welkom op de website van stichting KunstZiNN. De Zin van kunst in de Zilk, Noordwijkerhout en Noordwijk. Onze stichting heeft als doel het ondersteunen en faciliteren van kunstenaars en kunstinitiatieven in de gemeente Noordwijk. Wij willen de belangen van (individuele) kunstenaars behartigen als het gaat om maken van beleid en samenwerken met andere kunst- en cultuurorganisaties. We denken mee met lokale initiatieven en bieden ondersteuning als het gaan om financiering en uitvoering. Het organiseren van evenementen is geen doel op zich, ondersteuning wel. Ons toekomstperspectief is een organisatie vergelijkbaar met die voor sport, welzijn en marketing. Kunst en cultuur zijn minimaal net zo belangrijk als het gaat om welzijn van onze inwoners.

Tijdens de corona pandemie in 2021/22 organiseerde onze stichting de expositie: Kunst in de Etalage. Het bezoeken van ateliers was niet mogelijk, dus bedachten we een alternatief. Kunstwerken voorzien van een QR code, geëtaleerd achter glas in winkels en openbare gebouwen. Dat was een groot succes met meer dan 100 kunstwerken zichtbaar in alle dorpen. De pandemie is voorbij waardoor het bezoeken van ateliers weer mogelijk is. Daarom onderzoeken we nu of het organiseren van een open-atelier route tot de mogelijkheden behoort. We sturen alle kunstenaars een uitnodiging voor deelname. Deze niet ontvangen? Stuur ons dan een mail en je krijgt hem alsnog.

Stichting KunstZiNN is een startende organisatie en kan uw steun gebruiken op het gebied van ideeën, vrijwilligerswerk of anderzijds. Via het onderstaand formulier kunt u alles aan ons melden wat u van belang vindt ten aanzien van kunst en cultuur in de gemeente. Wij zijn benieuwd!

Het bestuur bestaat uit:
Nick Duindam, voorzitter
Marlou Scholtes, secretaris
Thomas Steenvoorden, communicatie

'Kunst in de etalage' van start

Zaterdag 6 november werd in de bibliotheek Noordwijkerhout het startsein gegeven voor de expositie 'Kunst in de etalage', een initiatief van stichting KunstZiNN.

Lees het hele verhaal >
'Noordwijk achter de Muur'

Historische foto's van Noordwijk voor, tijdens en na de tweede wereldoorlog waarbij de wederopbouw centraal staat. Samengevat op zeven panelen.

Lees het hele verhaal >
Harum Aut

Eveniet doloremque perferendis fuga repellat perspiciatis aliquam voluptatem distinctio. Voluptatem quis maiores sapiente ratione sapiente et omnis nihil. Cupiditate et ut quam ullam. Vel rem eaque expedita dignissimos aperiam. Recusandae dicta assumenda dolor eveniet molestiae dolor dignissimos of

Lees het hele verhaal >
Dank voor uw bericht. Wij nemen contact met u op.
Oops! Something went wrong while submitting the form.