KunstZiNN

stichting sinds 2021

Doelstelling stichting KunstZiNN

Stichting KunstZiNN heeft als doel het promoten en faciliteren van Noordwijkse kunstenaars en hun kunstwerken in de meest brede zin van het woord. Dat doet zij door samen met kunstenaars activiteiten te organiseren of door het ondersteunen van kunstenaars die zelf een activiteit organiseren.

Ondersteuning in de vorm van organisatie en techniek. Denk aan communicatie via mail en social media, online media zoals website of webapp en ticket verkoop. Promotionele activiteiten als vormgeving en gedrukte media en alle denkbare online kanalen.

Onze stichting werkt met vrijwilligers die elk vanuit hun vakgebied een belangeloze bijdrage leveren aan de zin van kunst. Daaraan ontleed stichting KunstZiNN ook haar naam:
De zin van Kunst in de Zilk, Noordwijk en Noordwijkerhout.

In 2022 werd 'Kunst in de Etalage' georganiseerd in de gemeente Noordwijk

Kunst in de Etalage was in 2022 het alternatief voor de KunstRoute die in 2022 niet kon doorgaan in verband met de corona pandemie. Kunst in etalages met een QR code die na het scannen alle informatie over het kunstwerk en de kunstenaar laat zien. Een expositie in de buitenruimte waaraan meer dan 30 kunstenaars deelnemen met ruim 100 kunstwerken. Deze expositie heeft meerdere maanden met succes gedraaid.

De tentoonstelling 'Noordwijk achter de Muur' in 2021

In het thema 75 jaar vrijheid ontwikkelde stichting KunstZiNN de tentoonstelling 'Noordwijk achter de Muur' met unieke foto's van de bouw en sloop van de Atlantic Wall die over de boulevard van Noordwijk liep. Naast een expositie in met MoCa museum ging deze ook langs Noordwijkse scholen. Het bijbehorende boekje is nog steeds te verkrijgen bij Foto van Kampen.

Oprichting stichting KunstZiNN

Stichting KunstZiNN werd in 2021 officieel opgericht. Initiatiefnemer Thomas Steenvoorden (rechts) kwam tot dit idee na gesprekken met individuele kunstenaars. Daaruit bleek dat er grote behoefte was naar een ondersteunende organisatie die belangenbehartiger kan zijn maar ook helpt met organiseren. Nick Duindam, voorzitter (links) en Marlou Scholtes (midden) zijn bestuursleden van het eerste uur.

Contact:
Voorzitter Nick Duindam 06 15 27 41 18
Bestuurslid Thomas Steenvoorden 06 54 96 17 16
info@kunstzinnoordwijk.nl